MDL 2021: már a hetedik…

A július 31-i Goldfisch Darts Open után nem maradtunk sokáig verseny nélkül Szombathelyen. Augusztus 6-án, pénteken a Magyar Darts Liga versenysorozat folytatódott a Haladás Sportkomplexumban.

Az idei 7. szombathelyi liga fordulóra 28 ember adta le a nevezését. Nagyjából a szokásos mezőny mérkőzött meg ismét, habár a klubunkból több nagy név is hiányzott, illetve volt olyan is, aki most először indult nálunk versenyen. A szombathelyieken kívül Körmendről, Zalaegerszegről, Sopronból, Gyulakesziről és egyéb falvakból is érkeztek. A 28 játékost 4 db négyfős és ugyanennyi 3 fős csoportba osztottuk, mindből a legjobb 2 versenyző juthatott a 16-os főtáblára. A csoportokban voltak már-már klasszikusnak számító párosítások is, emellett többen most játszották egymás ellen első mérkőzésüket.

A 16-os főtáblán csoportelsők csaptak össze a másodikokkal. Itt még előfordultak szorosabb meccsek, például Szolnoki Tamás (Aramis DCSE) és Farkas Ferenc (KDC) egy végletekig kiélezett 4-3-as csatát vívott. A legjobb 8-tól kezdődően viszont mindegyik meccs rendkívül sima lett. Innentől összesen egy leget nyert vesztes játékos! Mind a 4 negyeddöntő 4-0 lett. Kámán Lehel is ilyen simán hozta a meccset testvérével, Csongorral szemben, de a körmendi Takács Zoltán sem engedett leget klubunk fiatal játékosának, Marton Olivérnek.

Az egyik elődöntőben Kozmor József Kámán Lehel elleni 4-0-ás sikerére senki nem számított! A másik meccsen Takács Zoltánnak sikerült nyernie egy leget Csóka Andrással szemben, kiszállóhibái miatt azonban többre neki sem futotta. Így alakult ki a Szombathelyi Darts Club SE házidöntője, a Csóka András-Kozmor „Duda” József találkozó.

Már hagyomány, hogy Duda minden versenyen összekerül Csóka Andrással az egyenes kieséses szakaszban. Hol előbb, hol később, de egy dolog nem változik: mostanában mindig vereséget szenved tőle. Ezúttal a lehető legkésőbb, a döntőben találkoztak. Nos, a tendencia most sem változott: Csóka András nyert, méghozzá – ki gondolta volna – ez is 4-0 lett. 3-0 után, a 4. legben Duda a 3. körben 305-re dobott 3 db T18-al 143-ra ért le. Csóka András is lent volt már ekkor 126 ponton. Duda 3 kört is hibázott a kiszállóra a 143-ról indulva, végül András a 4. legjét is behúzta, 15-ös kiszállóval nyert. Kozmor „Duda” József viszont a 2. helyezés mellett a Goldfisch Horgászbolt jóvoltából fennálló extra díjazást is megnyerte: övé lett a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszálló. Éppen 130-ról sikerült befejeznie egy leget Moldvai Balázs ellen a legjobb 16 között, ennél nagyobb checkout nem született.

Gratulálunk mindenkinek!

A csoportmeccsek végeredményei ITT, a 16-os főtábla ITT tekinhető meg a Magyar Darts Stövetség adatbankjában.

A versenyről készült képek megtekinthetők a galériánkban.