Alexits Tamás növelte előnyét az élen

Augusztus 15-én, vasárnap folytatódott saját rendezésű versenysorozatunk, a Goldfisch Darts open a 6. fordulóval.

Az elmúlt fordulók csökkenő tendenciáját követően ezúttal emelkedett a résztvevők száma. 31 fő adta le a nevezését. A szombathelyiek körében az előző versenyekhez hasonlóan voltak hiányzók, de érkeztek többen Jákról, Körmendről, Sopronból, illetve egy-két ember Győrből, Zalaegerszegről és a Szigetközből is. Külön kiemelendő, hogy többen most először tették próbára magukat versenyen nálunk, és voltak visszatérők is, akik még a korábbi években jártak hozzánk. A 31 fő nem volt túl szerencsés a továbbjutási lehetőségek szempontjából: a 7 db 4 fős és 1 db 3 fős csoportokból a legjobb 2 játékos juthatott a 16-os főtáblára. Vagyis 31-ből 15-en búcsúztak a csoportküzdelmek során. Ennek ellenére ők is játszhattak eleget, hiszen a 4 fős csoportokban 3, a 3 fős csoportban 4 nyert legre mentek a mérkőzések.

A legjobb 16 között már kialakultak olyan párosítások, amelyek akár elődöntők, vagy a döntő is lehetett volna. Már itt megmérkőzött Dobos Dávid Czotter Gáborral. Amióta Czotter Gábor részt vesz a Goldficsh Open fordulóin, nem telik el úgy verseny, hogy ők ne játszanának egymással. Ezúttal Dávidnak sikerült nyernie, 4-2 arányban, ezzel eddigi meccseik mérlege 2-2-re módosult. Dávid ezután Kámán Lehellel küzdött meg, ők is majdnem minden versenyen megmérkőznek, akár a döntőben. Ez a párharc most Lehel 4-0-ás győzelmét hozta.
Szintén a legjobb 16 között találkozott Csóka András és Kozmor József is. A legutóbbi versenyeken ők mindig összekerülnek az egyenes kiesésben. A legutóbbi MDL fordulón, augusztus 6-án például ők játszották a döntőt. Úgy tűnik, egy dolog változatlan: mindig András nyer. A Goldfisch Open 6. fordulóján sem lett másképp…

A legjobb 4-ben Kámán Lehel megmérkőzött a ranglista éllovasával, Alexits Tamással, aki Budavári Zsombor legyőzésével jutott a dobogóra. Lehel az első leget nagyon magabiztosan, egy 12 nyilas partival kezdte. 180, 100, 177-es körök után 3 nyílból oldotta meg a kiszállót. A meccs további részében viszont már nem tudta hozni ezt a magas színvonalú játékot, és 4-2-re alulmaradt a soproniak kiválóságával szemben. A másik elődöntőt elnökünk, Csóka András és a pápai fiatal tehetség, Borbély András vívta. Csóka András nem kegyelmezett, és 4-1-re felülmúlta druszáját.

A döntőben az összesített ranglista jelenlegi első két helyezettje találkozott. Alexits Tamás 2-0-ás előnyt épített ki, ekkor Csóka András egy 145-ös kiszállóval erőt szerzett, és 3-2-re megfordította a meccset. A győzelemhez azonban 4 nyert legre volt szükség, Tamás pedig kiegyenlített, és az utolsó leget is behúzta, annak köszönhetően, hogy egyből jött neki a dupla a végén. Nem nagyon fért volna bele, hogy hibázzon, mivel András is rendkívül jókat dobott az utolsó legben. Tehát egy nagyon szoros, kiélezett döntőnek lehettünk tanúi, ami végül azt hozta, hogy Alexits Tamás 8 ponttal növelte az előnyét az élen az összesített ranglistán a 2. helyen álló Csóka Andrással szemben, ezzel előnye már 36 pont.

A Goldfisch Horgászbolt jóvoltából ezúttal is díjaztuk a legmagasabb, 130 vagy afeletti kiszállót. Ahogy azt olvasni lehetett, Csóka András dobott egy 145-öst a döntőben. Viszont nem az első 145-ös befejezés volt ez aznap: még a csoportmérkőzések során Kopácsi Lajos is kidobta a 145-öt, tehát egészen a döntőig „neki állt a zászló”, végül osztoznia kellett a nyereményen.

Gratulálunk minden Résztvevőnek!

A verseny végeredménye ITT, az éppen aktuális összesített ranglista ITT érhető el.
A készült fotók is megtekinthetők galériánkban.

1. Alexits Tamás, 2. Csóka András, 3. Borbély András és Kámán Lehel, extra díjazottak Kopácsi Lajos és Csóka András (legmagasabb kiszálló – 145)