Újabb remek hangulatú verseny

Szeptember 24-én, pénteken egy kis szünet után visszatértek a darts versenyzők Szombathelyre, a Magyar Darts Liga idei 8. helyi fordulójára került sor. Versenyekből pedig nem lesz hiány a következő hetekben sem: október 2-án a Goldfisch Open folytatódik, majd egy hétre rá az ország színe-java hozzánk látogat országos megmérettetésekre.

Az ősz beköszöntével a versenyzők létszáma is újra növekedett: 40 ember állt a táblák elé. Érkeztek Körmendről, Sopronból, Zalaegerszegről és egyéb falvakból is. A játékosokat 8 db 5 fős csoportba sorsoltuk, mindből négyen juthattak tovább. Voltak versenyről versenyre visszatérő párosítások, és először esedékes találkozók is.

A legjobb 32 között a legtöbb meccs sima volt. Dobos Dávid például 100%-os kiszállózással jutott túl Varga Ákoson. Két párharc bizonyult igazán szorosnak: Horváth Imre 4-3-ra győzte le Fister Zoltánt, Mányoki Krisztián pedig 0-3-ról fordított Sántha István ellen. A 16 között már jobban kiéleződött a küzdelem. Dobos Dávid és Csóka András (a múlt hétvégén a pécsi páros versenyen együtt induló játékosaink) már itt találkoztak, Dávid 4-3-as sikerével zárult. Kozmor „Duda” József is mindent beleadott Kámán Csongor ellen, győzelme során egy 153-as kiszállót is sikerült dobnia. Ez lett a versenyen a legmagasabb, így a Goldfisch Horgászbolt jóvoltából felajánlott nyeremény az övé lett.

A legjobb 4 felé haladva még tovább fokozódott az izgalom, 4-2-nél simább meccs nem akadt. Petrovics Bálint és Németh Albert 3-3-as állásnál mindketten több kört hibáztak a duplára, végül Bálintnak sikerült bedobni. Ágoston Károlynak pedig egy meccsnyila volt 3-3-as állásnál Kámán Lehel ellen, amit végül nem sikerült értékesítenie.

További szoros összecsapások következtek a legjobb 4-ben is. Az egyik ágon két fiatal: Dobos Dávid és Petrovics Bálint mérkőzött meg, ismét egy 4-3-as meccs keretében. A körmendi tehetségnek a döntő legben sikerült kiváló játékával a győzelmet megszereznie. Eközben Kámán Lehel és Kozmor „Duda” József is lejátszották, Lehel 4-2-re verte meg a magas kiszálló aznapi győztesét. Egy körmendinek és egy szombathelyinek lehetett tehát szurkolni a fináléban. Fej-fej mellett haladtak, ismét a legutolsó játszma döntött. Lehel az egész verseny során magabiztos volt, a döntő legek kulcsfontosságúnak bizonyultak számára. Az este utolsó legének megnyeréséhez is ez segíthette hozzá. Lehel ezzel tovább növelte előnyét az élen az összesített ranglistán.

Gratulálunk mindenkinek!

A verseny csoportmérkőzései és az ágrajz egyaránt elérhető a Magyar Darts Szövetség adatbankjában.
Képek megtekinthetőek a galériában.