Amikor mindenkinek van esélye

Mindössze 20 résztvevővel folytatódott saját rendezésű versenysorozatunk, a Goldfisch Darts Open a 7. fordulóval október 2-án, melyet még egy utolsó játéknap fog követni november 13-án.

Az alacsony létszámot elősegítette az is, hogy több klubtagunk Érden versenyzett a hétvégén, illetve sokaknak más elfoglaltságuk akadt. Így viszont egy családiasabb verseny zajlott le. A megmérettetésen mindenkinek volt esélye egy-egy jobb helyezésre, mivel a Szombathelyi Darts Club SE-ből és a környező klubokból sem vett részt sok nagy név a fordulón. A továbbjutás esélyét segítette elő az is, hogy a 20 játékost 4 db 5 fős csoportba sorsoltuk, ahonnan négyen is kijuthattak a 16-os főtáblára. A sorsolás szeszélyének köszönhetően ismét kialakultak a korábbi versenyekhez kísértetiesen hasonló összeállítások. A 16-os főtáblán sok meccs nem éljátékosok között zajlott, így nekik is volt esély a 8 közé jutásra. Csóka András és Mányoki Krisztián viszont már itt találkozott, annak „köszönhetően”, hogy Andrásnak végül mindössze a 4. helyen sikerült továbbjutnia a csoportból egy körbeverés miatt. András aztán 4-3-ra legyőzte Krisztiánt. A nap legnagyobb csatáját mégis a Szendrő Szilárd-Porpáczy Zoltán összecsapás hozta. A kiszállócsatákkal, feszültséggel teli találkozót végül Popi nyerte 4-3-ra.

A legjobb 8 között már alakult a színvonal. Ágoston Károly például 4-1-re verte Marton Olivért. Mindenképpen említésre méltó, hogy a 11 éves Csóka Dani 2 leget is nyert a PDC színpadot is megjáró Alexits Tamás ellen. A nap meglepetése viszont Luter Kristóf volt, aki Alexits Patrik után Horváth Imrét is legyőzte, és bejutott a legjobb 4-be. Ott azonban a rangosabb testvérrel, Alexits Tamással már nem bírt. Csóka András pedig a csoportkör után az elődöntőben másodszor is kikapott Ágoston Károlytól, ezúttal 4-3-ra, vagyis igazán szoros volt.

A döntőben az összesített ranglistát vezető Alexits Tomi Ágoston Karival mérte össze tudását. Talán a legjobb, ha az ezüstérmes Karit idézve foglaljuk össze a végeredményt:

„2 nap, 2 verseny, 2 dobogós helyezés. Csak most sikerült még egy lépcsőt megugrani, amire büszke vagyok. Alexits PDC Tamással hozott össze a sors a fináléban, ami eltartott a döntő legig. Tomi ott remekül kezdett, de lekövettem 2 db 140-es dobással. Kihasználva sok évnyi rutinját, érvényesítette a tudáskülönbséget, és egy 13 nyilas leggel vetett véget a tornának. Nagyon köszönöm a sok biztató hangot, és hogy ilyen jó versenyeken tudom megmérettetni magam hétről hétre.”

Mondhatjuk, hogy már szokás szerint extra díjazásban részesült a legnagyobb, 130 vagy afeletti kiszállót teljesítő versenyző. Ezúttal a végső győztes Alexits Tamás nyerte el ezt is egy 144-es befejezéssel. Ráadásul a mai versenyen Tomi az összesített első helyet is megszerezte, ugyanis a 2. helyen álló Csóka András egy forduló alatt behozhatatlan hátrányba került.

Gratulálunk mindenkinek!

A verseny végeredménye ITT, a készült fotók ITT érhetőek el.

Torna nélkül nem maradunk sokáig, hiszen október 8-10 között Szombathelyre látogat a magyar Darts színe-java. A Magyar Darts Liga idei utolsó fordulójára október 22-én kerül sor, majd a sort a Goldfisch Open zárja, ahogy azt már fent is említettük, november 13-án.

1. Alexits Tamás, 2. Ágoston Károly, 3. Luter Kristóf és Csóka András